Az ízlés fiziológiája

Az ízlés fiziológiája
­

Jean Anthelme Brillat-Savarin

Puhafedeles

Könyv: 2 500 Ft
Kosárba teszem
­
Ebook formátumok

mobi­ : 1 250 Ft
Kosárba teszem

epub­ : 1 250 Ft
Kosárba teszem
mobi+epub: 1 500 Ft
Kosárba teszem

Leírás

 „A gasztronómia az egyetlen olyan élvezet, ami soha nem fáraszt” – vallja a téma alapművének megfogalmazója, Jean Anthelme Brillat-Savarin. Máig őt idézik, és szinte istenítik az ínyencek, gourmet-k pápájukként. Holott a csevegő, anekdotázó szerző nem közöl hagyományos recepteket, nem sorolja a hozzávalókat és az elkészítés mikéntjét. Mégsem tudunk szabadulni ellenállhatatlan mesélőkedve szerteágazó folyondárjaitól.
Mintha filozofikus okfejtést adna közre, „elmélkedés”-ekre osztja mondanivalóját, közben semmi rendszer nem bontakozik ki az ötletszerűen egymás mellé sorakozó fejezetekből. Hol az elhízásról, máskor a böjtről, az alvásról, az álmokról jut eszébe egy-egy történet, amelyeket feltétlenül meg akar osztani olvasójával. Történeti visszapillantást nyújt a rómaiak lakomái, a Lajosok udvara felé; s hitet tesz a vendéglők, kávéházak, éttermek szükségessége mellett.
Vonzó perspektíva a mai neszkafé – lógatós tea – zacskós leves konyhaművészet számára.
 
Egyéb információk
ISBN szám: 9789633297742
Terjedelem: 460 oldal
Kiadó: Fapadoskonyv.hu Kiadó
­
Értékelések (0)
­
­

Eddig még nem érkezett értékelés a termékre.

Legyél Te az első!